G-20'lerin çalışma ve istihdam bakanları toplantısı başladı

Toplantıya, Türkiye'den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir katılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON- G-20 ülkelerinin ilk çalışma ve istihdam bakanları toplantısı, ABD Çalışma Bakanı Hilda Solis'in ev sahipliğinde Washington'da başladı.

Solis, ABD Çalışma Bakanlığında düzenlenen toplantı öncesinde katılımcı ülkelerin heyet başkanlarını bakanlığın kapısında karşıladı.

Toplantıda Türkiye'yi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir temsil ediyor.

Küresel ekonominin yüzde 85'ini oluşturan ülkelerin bakanları ve üst düzey yetkilileri, toplantıda, küresel ekonomik krizin dünya genelindeki istihdamı nasıl etkilediği konusunu masaya yatıracak, deneyim ve politikaları karşılaştıracak ve kaliteli iş alanlarının küresel ekonomik canlanmanın tam ortasına konulması yönünde tavsiyeler üzerinde uzlaşacak.

Kaliteli işlerin  yaratılmasıyla sosyal güvenlik ağlarının geliştirilmesi ve korunması için en etkin stratejilerin tanımlanacağı toplantıda, iş alanlarının kalitesinin geliştirilmesi ve geleceğin iş alanları için iş gücünün hazırlanması konusunda başka nelerin yapılabileceği konusu tartışılacak.

Toplantıda, iki gün sürecek oturumlar basına kapalı gerçekleşecek. Müsteşar Aydemir de "Kriz Sonrası Ekonomi İçin İş Gücünün Hazırlanması" başlıklı oturumda, "İş Gücü Pazar İhtiyaçları, Mesleki Eğitim ve Stajyerlik" konusunda sunum yapacak.

Toplantı, ülkelerin iş gücü kriziyle mücadele etmek için ele alması gereken tedbirlere dair tavsiyeler dizisi hazırlamayı ve gelecekteki işbirliği ve tartışmaların temelini inşa etmek amacıyla, G-20 ülkelerinin karşılaştığı iş gücü pazarı koşulları ve zorluklar konusunda bakanlar arasında bir anlayışın geliştirilmesini amaçlıyor.

Toplantı sonucunda ortaya çıkan tavsiyeler, daha sonra ABD Başkanı Barack Obama'ya da sunulacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir