”G-20'nin öneminin artmasını istiyoruz”

Almanya Başbakanı Merkel, bazı kararların somutlaşması açısından Pittsburgh'un bir dönüm noktası olacağını kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel, dünya ekonomisinin şekillendirilmesi için G-20'nin öneminin artmasını istediklerini söyledi.

Merkel, G-20 zirvesine katılmak amacıyla bugün ABD'nin Pittsburgh kentine hareket etmeden önce, Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrück ile birlikte başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, zirveye AB olarak önemli önerilerle katılacaklarını belirtti. Merkel, "Pittsburgh, G-20'nin gelecekte de aynı şekilde etkili olup olamayacağını gösterecek. Biz Almanya olarak G-20'nin öneminin artmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyadaki tüm banka ve mali kuruluşların denetim altına alınması ve bunun için uluslararası alanda kurallar getirilmesi gerektiğini tekrarlayan Merkel, bazı kararların somutlaşması açısından Pittsburgh'un bir dönüm noktası olacağını kaydetti.

Merkel ayrıca, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenecek iklim zirvesine de iyi hazırlandıklarını ancak, bu zirve için şu ana kadar genel olarak yapılan hazırlıkları yetersiz bulduğunu sözlerine ekledi.

Steinbrück de, AB'nin Pittsburgh zirvesine iyi hazırlandığını ve AB'nin ortak tutumunu zirvede de sürdürmesini dilediğini söyledi.