G20'de uzlaşma olacağından umutluyum

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, G20 maliye bakanlarının ticaret konusunda ortak bir açıklama üzerinde anlaşmaya varabileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Buenos Aires'te bir araya gelen G20 maliye bakanlarının ticaret konusunda ortak bir açıklama üzerinde anlaşmaya varabileceklerinden umutlu olduğunu söyledi.

Scholz, "Korumacılığı dünya hakim güç haline gelmemesini sağlamayız, serbest piyasaları desteklemeye, teşvik etmeye devam etmeliyiz. Hepimizin refahı buna bağlı" diye konuştu.
Scholz, ABD ile görüşmelerin devam etmesi ve farklılıkların üstesinden gelinmeye çalışılmasını çok önemi olduğunu belirterek,"G20 ülkelerinin toplantının ortak sonuç bildirisini hazırlarken ticaret konusunda ortak ifadeler üzerinde uzlaşabilecekleri konusunda iyimserim" dedi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire de ABD Hazine Bakanı Steven Munchin ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Fransa'nın Avrupa Birliği'nin ABD'nin 23 Mart'ta yürürlüğe girecek yeni alüminyum ve çelik gümrük tarifelerinden tam muafiyet elde etmesini beklediğini söyledi.

Buenos Aires'te düzenlenen G20 zirvesi çerçevesinde ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile bir araya gelen Le Maire, meslektaşını ikna etmeye çalıştığını söyledi. Le Maire, "Steve Mnuchin'e yeni Amerikan gümrük tarifelerinden Avrupa Birliği'nin tamamı için tam bir muafiyet istediğimizi açıkça ilettim. Bu hedefe ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum.Bu zor bir hedef, ancak ulaşılmaz değil" diye konuştu.

Le Maire ayrıca, Avrupa Birliği'nin Google, Apple ve Facebook gibi dijital şirketlerin ciroları üzerinden vergilendirilmeleri uygulamasına gelecek yıl başlayabileceğini ifade etti.

G20 toplantısına ABD'nin vergileri damga vuracakG20 toplantısına ABD'nin vergileri damga vuracak

 

Bu konularda ilginizi çekebilir