Gazze'de ölenlerin sayısı 358'e yükseldi

Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 358'e, yaralı sayısı 2 bin 685'e yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZZE - İsrail'in Gazze'ye aralıksız düzenlediği saldırılarda, yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 358'e, yaralı sayısı ise 2 bin 685'e ulaştı.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze kentinin en büyük mahallelerinden biri olan Şucaiyye'ye yönelik saldırıları sırasında 7 kişinin öldüğü ve 33 kişinin yaralandığını ifade etti. Kudra, saldırıda hayatını kaybedenler arasında, Hamas ileri gelenlerinden Halil el-Hayye'nin büyük oğlu Usame el-Hayye, gelini Hale Sakr Ebu Hin'in yanı sıra çocukları Halil ve İmame'nin bulunduğunu dile getirdi. 

İsrail'in Refah kentine denizden düzenlediği saldırılar sırasında 2 kişinin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, Deyr Belah kentindeki hava saldırısında ise 1 Filistinlinin yaşamını yitirdiğin kaydetti.

Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız saldırılarından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 358'e, yaralı sayısı ise 2 bin 685'e ulaştığını söyledi. 

İsrail, 7 Temmuz'da  "Koruyucu Hat" adıyla, yıllardır abluka altında tutuğu Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara operasyonu başlamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir