GE, Macaristan'da 2 hafta üretime ara verecek

Amerika'da 14 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayan GE'in bu ülkenin dışında en fazla çalışanı 9.500 kişiyle Macaristan'da bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BUDAPEŞTE - Macaristan'da 9 fabrikada üretim yapan General Electric'e (GE) bağlı Consumer & Industrial şirket yetkilileri, Şubat ayında 2 hafta üretime ara vereceklerini açıkladı.

14 bin 500 kişiye Amerika'da iş imkanı sağlayan GE'in bu ülkenin dışında en fazla çalışanı 9.500 kişiyle Macaristan'da bulunuyor.

GE Macaristan yetkililerinin, Macaristan Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı açıklamada, kriz nedeni ile siparişlerin durma noktasına geldiği için böyle bir karar verdiklerini, 2 haftalık aradan sonra şirketlerinin haftada 4 günlük iş gününe geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.

GE Avrupa İletişim ve PR Müdürü Erika Windisch konu ile ilgili yaptığı açıklamada, fabrikalarında otomobil ışık aksamlarının üretildiğini, üretimin yüzde 98'nin tamamen ihracata gittiğini, kriz nedeni ile üretimleri durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Windisch, 1989 yılından bu yana Macaristan'da üretim yapan GE fabrikalarında haftalık 4 iş gününe geçebilmek için sendikalarla görüşmeye başladıklarını da açıkladı.