GE'den Alstom'a 12,35 milyar euro teklif

GE, Alstom'un enerji bölümünü satın almak için 12,35 milyar euro teklifte bulundu. Alstom teklifler konusunda kararını 2 Haziran'da verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Alstom yönetimi, ABD'li General Electric Grubu'nun şirketin enerji bölümünü satın almak için 12,35 milyar euro teklifte bulunduğunu açıkladı.  

Alstom tarafından yapılan açıklamada, bağımsız uzmanlardan oluşan komitenin bu teklifle ilgili raporunu bir ay içinde vereceği belirtildi. Alstom yönetiminin diğer teklifleri de değerlendirdikten sonra kararını 2 Haziran'da vereceği bildirildi.

Alstom'un yüzde 29 hissesi bulunan Bouygues şirketinin de, ABD'li şirketin verdiği teklife sıcak baktığı belirtiliyor.

Alstom'la, General Electric dışında talip olan Siemens de enerji bölümü dışında şirketin taşımacılık bölümü ile de ilgilendiğini, şirketi satın almak yerine ortak iş birliğine gitmek istediğini açıklamıştı.

Fransız basını, Alstom'un açıklamasını, ''Alstom, General Electric'e yeşil ışık yaktı, ancak Siemens tam olarak kapıyı kapatmadı'' şeklinde yorumladı.

Başbakan Manuel Valls, şirketin satış konusunda acele etmemesi kararını memnunlukla karşıladıklarını bildirdi.

Hükümet, dün satış ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurumu'nun devreye girmesini isterken, Cumhurbaşkanı François Hollande da ABD ve Alman şirketleri temsilcileri ile önceki gün yaptığı görüşmede, istihdamın düşürülmemesi ve fabrikaların başka yere götürülmemesi konusunda güvence istemişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir