”Gerekirse yardıma hazırız”

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Gallegos, Türkiye ile terörizme karşı savaşta yan yana durmayı sürdürdüklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Gonzalo Gallegos, İstanbul'daki bombalı saldırıları kınadıklarını belirterek, ABD'nin gerekirse yardıma hazır olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen günlük basın toplantısında bombalı saldırılarla ilgili bir soru üzerine Gallegos, şunları söyledi:

''27 Temmuz'da İstanbul'da yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu hain şiddet eyleminin kurbanlarının aileleri ve dostlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Masum insanları öldürmeyi haklı çıkaracak hiçbir şey olamaz ve müttefikimiz Türkiye ile terörizme karşı savaşta yan yana durmayı sürdürüyoruz.''.

Ankara'nın, ABD'den bu konuda herhangi bir yardım isteyip istemediği sorusuna karşılık Gallegos, şu ana kadar özel bir yardım talebinin gelmediğini belirterek ''tabii elbette yardıma hazırız'' dedi.

Bu bombalamayla ilgili Türk hükümetiyle ABD Dışişleri Bakanlığı arasında bir iletişim olup olmadığı sorusuna karşılık da Gallegos, bu konuda bilgisi olmadığını ancak Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nin bir açıklama yayınladığını ve Türkiye'deki yetkililerle yakinen çalıştığını vurguladı.