GM, 4 fabrikasının vizyonunu belirliyor

Şirket, ABD hükümetinin federal yardım için getirdiği şartları yerine getirebilmek için Avrupa'daki 4 fabrikasını kapatmayı veya satmayı değerlendiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Bloomberg News'un GM'nin planlarına yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Şirket, ABD hükümetinin federal yardım için getirdiği şartları yerine getirebilmek için Avrupa'daki 4 fabrikasını kapatmayı veya satmayı değerlendiriyor. GM, Belçika'nın Antwerp, Almanya'nın Bochum kentlerindeki Opel fabrikalarını kapatmayı, Almanya'nın Eisenach kentindeki tesisini ise satmayı değerlendiriyor. GM ayrıca İsveçli Saab'ı da kapatmayı veya satmayı inceliyor.

Öte yandan, General Motors ve Chrysler LLC, federal hükümetten kredi alabilmek için yeniden yapılanma planlarını sunmaları için verilen sürenin sonuna gelirken, işçi sendikasından tavizler koparabilmek için görüşmelere devam ediyorlar. GM sözcüsü Sherryl Childers-Arb yaptığı açıklamada, United Auto Workers sendikası ile yeniden yapılan planının Hazine Bakanlığı'na sunulacağı Salı günü iş saati sonuna kadar bir anlaşmaya varılacağından umutlu olduklarını söyledi. Chrysler ve United Auto Workers sendikasi ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.