”Goldman Sachs davasında rolümüz yok”

Gibbs, SEC'in hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtığı Goldman Sachs'a yönelik olarak Beyaz Saray'ı bilgilendirmediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Beyaz Saray Sözcüsü Gibbs, ABD Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SEC), yatırım bankası Goldman Sachs'a yönelik adımları konusunda kendilerinin herhangi bir rollerinin bulunmadığını söyledi.

Gibbs, günlük basın toplantısında, bir soru üzerine, SEC'in, hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla dava açılan yatırım bankası Goldman Sachs'a yönelik olarak Beyaz Saray'ı bilgilendirmediğini belirtti.

SEC'in adımları konusunda herhangi bir rollerinin bulunmadığını belirten Gibbs, SEC'in bağımsız bir kurul olduğunu ifade etti.

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Christofer Dodd da hazırlanan yeni mali düzenleyici reform tasarısının, Goldma Sachs'a yönelik dolandırıcılık suçlamalarıyla ilgili olayları engelleyeceğini dile getirdi. Dodd, reformun çıkmaması halinde ise ABD halkının, ülke genelindeki büyük mali kurumlarda meydana gelen "dalavere"lere karşı korunmasız kalacağını söyledi.

Mali düzenlemeler tasarısına denk gelmesi tartışma yarattı

Goldman Sachs'a açılan dolandırıcılık davasının, mali düzenleyici tasarıya Cumhuriyetçilerin desteğini arayan Demokratların elinde "silah" haline geldiği yorumları da yapılıyor. Şimdilik Cumhuriyetçilerin muhalefetinin bu davadan etkilenmediğinin görüldüğü belirtilirken, bazı yorumcular bu davanın mali reformun seyrini değiştirmesini öngörüyor.

Bunun yanında, Cumhuriyetçiler ile bankacılık lobilerinin, davanın "zamanlamasını" sorguladığı ifade ediliyor. Cumhuriyetçi Parti California milletvekili ve Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hükümet Reform Komitesinin kıdemli üyesi Darrell Issa da bugün SEC'e bir mektup göndererek, "mali düzenlemeler tasarısı üzerindeki tartışmalar sürerken, neden böyle bir davanın açıldığını" sordu. Issa, mektubunda, "SEC'in Goldman Sachs'a açtığı dava, Demokratlar için iyi olmalı, onların siyasi gündemine çok iyi oturuyor" ifadesini kullandı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir