Goldman'ın karı beklentilerin üzerinde

Goldman Sachs 3.46 milyar dolar kar etti; hisse başına kar 5.59 dolar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD düzenleyici otoritesinin yolsuzluk suçlaması ile karşı karşıya bulunan Goldman Sachs, yılın ilk çeyreği için beklentilerin üzerinde kar açıkladı. Şirketin sabiti getirili yatırım aracı ticaretinden elde ettiği gelir rekor seviyeye ulaştı.

Şirketin açıklamasına göre Mart ayında sona eren üç aylık dönemi ifade eden yılın ilk çeyreği içinde elde edilen kar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 91 oranında artışla 3.46 milyar dolar oldu. Hisse başına kar ise 5.59 dolar olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı döneminde toplam 3.46 milyar dolar ve hisse başına 3.39 dolar kar elde edilmişti. Analistlerin beklentisi ise hisse başına karın 4.14 dolar olacağı yönünde idi.

Şirketin Başkanı ve CEO'su konumundaki Lloyd Balnkfein şirketin 2007 yılında yatırımcıları bilerek yanlış yönlendirdiği ve şirket yararına yatırımcıların zarar etmelerine neden olduğu yönünde SEC tarafından yöneltilen suçlamalara karşıdurmaya ve Goldman'ın Wall Street içindeki en karlı yatırım bankası pozisyonunu korumaya çalışıyor.  Yatırımcılar bu konudaki endişelerin şirketin karına ilişkin olumlu havayı dağıtabileceği kuşkusu taşıyor.

FSA resmi inceleme başlatıyor

Bu arada İngiltere Finansal Hizmetler Denetleme İdaresi (FSA), dolandırıcılık suçlamasıyla ABD'de hakkında dava açılan yatırım bankası Goldman Sachs ile ilgili resmi inceleme başlatıyor.

FSA'dan yapılan açıklamada, "yapılan ön incelemelerden sonra ABD Sermaye Piyasası Kurulunun (SEC) suçlamalarıyla bağlantılı olarak Goldman Sachs hakkında resmi inceleme başlatılmasına karar verildiği" belirtildi. Açıklamada, FSA'nın bu çerçevede SEC ile yakın işbirliği yapacağı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir