"Gözaltındakilerin çoğu anlaşmayı kabul etti"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınanların büyük bölümüyle anlaşmaya vardıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ülkede yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınanların büyük bölümünün anlaşmayı kabul ettiğini belirtti.

New York Times gazetesine konuşan Muhammed bin Selman, "Onlara elimizdeki tüm belgeleri gösterdik ve bunları gördüklerinde yüzde 95'i bir anlaşma yapmayı kabul etti" dedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, "Yüzde 1'i kendisinin temiz olduğunu kanıtladı ve onlar hakkındaki suçlamalar düşürüldü. Yüzde 4'ü ise yolsuzluk yapmadıklarını savundu ve avukatlarıyla birlikte mahkemeye gitmek istedi" diye konuştu.

Suudi devleti ile anlaşmaya giden sanıkların, mal varlıklarının bir bölümünü Suudi Arabistan hazinesine devredeceği düşünülüyor. Prens Muhammed'in şüphelilerle yaptığı anlaşma doğrultusunda, Suudi Arabistan'ın kasasına 100 milyar dolar girmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan'da, 'Servetinden vazgeçen serbest kalıyor' iddiasıSuudi Arabistan'da, 'Servetinden vazgeçen serbest kalıyor' iddiası

 "İran lideri Orta Doğu'nun Hitler'i"

Öte yandan Veliaht Prens Bin Salman, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney için "Orta Doğu'nun yeni Hitler'i" ifadesini kullandı. Bin Salman, İran'ın bölgedeki genişlemesinin durdurulması gerektiğini kaydetti.

Suudi Prens, "Avrupa'dan düşmana ödün verme politikasının işe yaramadığını öğrendik. Avrupa'da yaşananların Orta Doğu'da tekrarlanmaması için İran'da yeni bir Hitler istemiyoruz" diye konuştu.

Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilim, bu ay Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifa ettiğini açıklamasıyla yükselmişti. Hariri, İran ve Lübnan'daki Hizbullah örgütünün bölgeyi istikrarsızlığa sürüklediğini belirtmişti.

İran'dan Suudi Arabistan'a suçlamaİran'dan Suudi Arabistan'a suçlama