Greenspan yeni bir canlandırma paketine karşı çıktı

Fed'in eski başkanına göre yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3 yada üzerinde bir büyüme yaşanabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD Merkez Bankası Federal Reserve'in eski başkanı Alan Greenspan, ABD'de işsizlik oranı yüzde 10'un üzerine çıkacak ve bir süre orda kalacak gibi görünüyor olsa da yeni bir canlandırma paketinin görüşülmesine karşı olduğunu söyledi.

Greenspan ABC Televizonunda katıldığı bir programda, "Dikkatlerin yönelmesi gereken nokta ekonomiyi rayına oturtmaya çalışmak olmalı, ancak aynı zamanda bu çalışmaların gereğinden fazla olması ve ters tepmesi konusunda da dikkatli olunmalı" dedi.

ABD'de uygulamaya konulan 787 milyar dolarlık canlandırma paketinin henüz yüzde 40 kadar bir kısmının hayata geçtiğini hatırlatan Greenspan yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3 ya da üzerinde bir büyüme yaşanabileceğini öngördü.

Bu aşamada en doğrusunun bekle gör politikası izlemek olacağını belirten Greenspan, ekonomiyi şimdiden ileri taşımaya başlamış olan bu momentumun ve ilerde hayata geçecek olan canlandırma paketinin kalan yüzde 60'lık bölümünün ekonomi üzerindeki etkilerini görmeden yeni bir canlandırma paketini gündeme getirmenin hata olacağını dile getirdi.