Gross: Fed faizde fırsat penceresini kaçırdı

ABD'li ünlü yatırımcı Gross, "Fed bu yılın ilk dönemi için faiz artırımı fırsat penceresini kaçırmış olabilir."dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'li tahvil gurusu Bill Gross'a göre Fed faiz artırımı için fırsat penceresini kaçırmış olabilir.

Janus Capital'in fon yöneticisi Bill Gross, Fed yetkililerinin faiz artırımı için fırsat penceresini yılın ilk yarısında kaçırmış olabileceklerini, para politikasının şimdi normalleştirilmeye başlanmasının ise kendi kendine başlayan bir finansal istikrarsızlık oluşturabileceğini söyledi. 
     
Eylül ayı için Yatırım Görünüm raporunu yayınlayan Bill Gross, "Fed, yüzde 2 olarak görülen doğal politika faiz oranına, şu anda piyasaları daha da ürkütmeden ve bir finansal istikrarsızlık oluşturmadan yaklaşamaz" diye konuştu.
     
Gross, Fed'in bu ay faizleri artırma niyetinde göründüğünü, Fed'in para politikasında normalleşme yolculuğuna başlayabileceğini kanıtlamak için bu ay faiz artırabileceğini belirtirken, faiz artırımında kullanılacak dile dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
     
Gross, "Fed yetkilileri Eylül ayı toplantı dili konusunda çok dikkatli olmalılar, bunun en azından gelecek 6 ay için faiz artırımı olasılığını gösteren tek seferlik ve tamamlanmış bir adım olduğunu ortaya koymalılar" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir