Güney Koreliler fazla mesai yapmak istiyor

Güney Kore hükümetinin uzun çalışma saatlerini azaltmak üzere iş yerlerindeki bilgisayarların fişini çekme kararı, çalışanların birçoğu tarafından beğenilmedi. Güney Koreli çalışanların yüzde 67'si, fazla mesai yapmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güney Kore hükümeti, ülkede çok yaygın olan fazla mesaiyi önlemek için iş yerlerindeki tüm bilgisayarların cuma günleri en geç saat 20.00'da kapatılması için harekete geçti.

Gelecek üç ayda üç aşamada hayata geçirilecek yeni uygulamanın ilk aşamasında, iş yerlerindeki bilgisayarların fişi, cuma günleri saat 20.00'da çekilecek. Üçüncü aşamada bu saatin 19.00'a çekilmesi planlanıyor.

Hükümet bu yolla ülkedeki fazla mesai kültürünün önüne geçmeye çalışıyor. Hükümet bu ay başında haftalık resmi çalışma saatini 68'den 52'ye düşürmüştü.

Birçok çalışan uygulamaya karşı

Öte yandan birçok kişinin uygulamadan muaf tutulmak istediği bildirildi. Fazla mesai yapmak isteyenlerin oranı yüzde 67'yi buldu.

Güney Kore, dünyada çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ülkede kamu çalışanları, diğer gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarından yılda 1000 saat daha fazla çalışıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir