”Güney Osetya'yı denetim altına aldık''

Saakaşvili, ulusa sesleniş konuşmasında, Gürcü birliklerinin Güney Osetya bölgesini Cava kenti dışında denetim altına aldığını kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TİFLİS - Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ''Güney Osetya bölgesini yüksek kesimdeki Cava kenti dışında tamamen denetim altına aldık'' dedi.

Saakaşvili, ulusa sesleniş konuşmasında, Gürcü birliklerinin dün akşam (TSİ 20.00) itibari ile Güney Osetya bölgesini yüksek kesimdeki Cava kenti dışında denetim altına aldığını kaydetti.

Mihail Saakaşvili, Güney Osetya'daki çatışmalarda şu ana kadar aralarında Gürcü askerlerinin de bulunduğu 30 kişinin yaralandığını belirtti.

Rusya'nın, gün içinde Tshinvali ve çevresini bombardımana tuttuğunu söyleyen Saakaşvili, Gürcü askerlerinin büyük kahramanlık gösterdiğini ifade etti.

Bu arada, Rus kaynakları, Güney Osetya'nın lideri Eduard Kokoeti'nin Cava kentinde gizlendiğini iddia etti.

''Bugün Gürcistan kaderini belirliyor''

Cumhurbaşkanı Saakaşvili ulusa sesleniş konuşmasında, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin liderleri ile telefonda konuştuğunu ve Rusya'nın Gürcü topraklarına karşı saldırganlığına son vermesi için yardım istediğini söyledi.

''Bugün Gürcistan kaderini belirliyor'' diyen Saakaşvili, bugünleri de geride bırakacaklarına ve kesinlikle zaferle çıkacaklarına inandığını söyledi.