Güneyi sıcaklara, kuzeyi aşırı yağışlara teslim

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANGHAY - Çin'in güneyindeki birçok bölgede hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerinde seyrederken, kuzeyinde ise aşırı yağışlar yaşamı olumsuz etkiliyor.

Çin Merkezi Meteoroloji İstasyonu, ülkenin iç kesimindeki Çongçing kenti ve Sıçuan eyaletinde hava sıcaklıklarının 37 derece dolaylarında seyrettiğini duyuruken, güneydeki Cıciang, Ciangsu, Hunan ve Ciangşi eyaletlerinde hava sıcaklığının 42 dereceyi bulduğu aktarıldı.

Öte yandan Cıciang eyaletinin Şaoşing kentinde termometreler dün 44,1 dereceyi görürken, Ningbo şehrinde sıcaklık, 43,5 dereceye ulaştı.

Yetkililer, özellikle yaşlıların gündüz saatlerinde mümkün olduğunca dışarı çıkmaması yönünde uyarıda bulunuyor.

Ülkenin kuzeyinde ise başta başkent Pekin olmak üzere, Tiencin şehri, Hıbey, Şanşi ve Şandong eyaletlerinde aşırı yağmur, hayatı olumsuz etkiliyor. 

Bu bölgelerde yağmurun yol açtığı seller, ulaşımı da olumsuz etkilerken, birçok binanın yıkıldığı ya da ağır hasar gördüğü kaydediliyor.

Pekin Havalimanı'nda dün bir görevli, alanda temizlik yaptığı sırada yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitimişti. Başkentte son iki günde 180 iç ve dış hat uçuşunun iptal edildiği açıklandı.