Gurbetçileri sevindirecek seçim vaadi

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Almanya'nın Bremen kentinde yaptığı açıklamada, iktidara geldiklerinde Türklere uygulanan dil testi sınavını kaldıracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'nın Bremen kentinde Yeşiller Partisi seçim bürosunun açılışın katılan Cem Özdemir, burada önemli açıklamalar yaptı. 10 Mayıs'ta yapılacak olan Bremen Eyaleti Parlamento seçimlerinden zaferle çıkmak istediklerini söyleyen Özdemir, “Bremen eyaletinde yakında seçim var. 8 eyalette olduğu gibi burada da iktidar ortağıyız. Bugün burada bir alt geçitte bir seçim bürosu açtık. Seçimlere kadar vatandaşlara hizmet ve bilgi vermek istiyoruz. Hedefimiz bütün insanları oy sandığına götürüp mümkün olduğu kadar oy sayımızı arttırıp tekrar iktidar ortağı olmak istiyoruz. Oy hakkı bulunan herkes mutlaka seçimlere katılmalı. Seçimlere katılmak çok önemli, çünkü seçimlere katılmayanlar dolaylı olarak aşırı sağı güçlendirmiş oluyor. Mutlaka herkes oy hakkını kullanmalı” diye konuştu.

"Biz dil testini kaldıracağız"

Birçok çiftin birleşmesine engel olan, mahkemeler tarafından insan haklarına aykırı bulunan ancak bir türlü Alman hükümeti tarafından kaldırılmayan dil testi konusunda da açıklama yapan Cem Özdemir, “Mahkeme dil testinin geldikleri ülkede olmak zorunda olmadığını söyledi. Bu sınav Almanya'da da olabilir. Hükümet biran önce bunu yasalaştırmalı. Maalesef federal hükümet buna yanaşmıyor. Biz, yerel seçimlerden sonra 2017'de yapılacak seçimlerde iktidar ortağı olursak bunu kaldırmak istiyoruz. Daha önceki duruma dönmek istiyoruz” dedi. 

Seçim bürosunun kurdelesini eş başkanlar kesti

Yeşiller Partisi Bremen'de 10 Mayıs’ta yapılacak seçimler için seçim bürosu açtı. Bremen merkezde bir alt geçitte açılan seçim bürosunun açılışını da Yeşiller Partisi Eş Başkanları Cem Özdemir ile Simone Peter yaptı. Partililerinde katıldığı açılışta davetlilere mercimek köftesinin de aralarında bulunduğu yemek ikram edildi. Açılışa Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili Mustafa Kemal Öztürk'te katıldı. Öztürk açılış sonrası Cem Özdemir ile bir araya gelip ayaküstü sohbet etti. Parti olarak hedeflerinin seçimi kazanmak olduğunu dile getiren Öztürk, “Seçim hazırlıkları çok iyi gidiyor. Bugün seçim ofisimizi de açtık. Cem Özdemir gibi önemli ziyaretçilerimiz de var. Hedefimiz tekrardan seçimleri kazanmak. Herkesi seçim günü oy kullanmaya davet ediyorum. Herkesin desteğini bekliyorum” diye konuştu.