Gürcistan'da 3 günlük yas ilan edildi

Saakaşvili, çatışma bölgesinde hayatını kaybedenler için bugünden geçerli olmak üzere 3 günlük yas ilan ettiklerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TİFLİS - Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Güney Osetya'daki çatışmalar nedeniyle ülke genelinde 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini kaydetti.

Saakaşvili, Patrik 2'nci İlia'nın yönettiği ayine katıldıktan sonra yaptığı açıklamada, çatışma bölgesinde hayatını kaybedenler için bugünden geçerli olmak üzere 3 günlük yas ilan ettiklerini kaydetti. Güney Osetya'daki çatışmalarda en az bin kişinin öldüğünü söyleyen Saakaşvili, büyük acı çektiklerini ifade etti.

Öte yandan, Gürcistan'ın yeniden bütünleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Temur Yakobaşvili, Gürcü birliklerinin Abhazya'daki Kodori vadisinden tamamen çekildiklerini ifade etti.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel birlikler tarafından bölgeye 2006'da düzenlenen operasyonla Yukarı Kodori Deresi denetim altına alınmıştı. Abhazya, Gürcistan'ın bu operasyonuna sert tepki göstermiş ve Gürcü birliklerinin bölgeden derhal çekilmesini istemişti.

Güney Osetya'da çıkan çatışmalardan sonra Abhaz birlikleri de Gürcistan'a karşı Kodori vadisinde ikinci bir cephe açmıştı.