Gürcistan'la ilişkilerin gelişeceğini umuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
MOSKOVA - Rusya, Gürcistan'da muhaliflerin parlamento seçimlerini kazanmasının ardından iki ülke ilişkilerinin gelişeceğini umduğunu açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Gürcistan seçimlerine yönelik yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
"Şu çok açık ki Gürcistan toplumu değişim için oy kullandı. Umuyoruz ki bu değişiklik, Gürcistan'ın komşularıyla ilişkilerinin yapıcı ve saygılı bir şekilde normalleşmesini başlatacaktır."
Gürcistan'da düzenlenen parlamento seçimlerini kazanan "Gürcistan Rüyası" koalisyonunun lideri Bidzina İvanişvili'nin seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda, "Seçimleri kazanması halinde dış politikadaki önceliğinin Rusya ile ilişkileri düzeltmek olacağı" ifadelerini değerlendiren Lukaşeviç, Rusya'nın bu tavrı memnuniyetle karşıladığını belirtti.
Rusya ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkiler, 2008'de yaşanan ve Abhazya ile Güney Osetya'nın Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmesiyle sonuçlanan savaşın ardından kesilmişti.
Bu konularda ilginizi çekebilir