Hariri, Müslüman Kardeşler'i istemiş

Wikileaks'te yayımlanan belgelere göre Hariri'nin Esad'ın yerine Müslüman Kardeşler'in dahil olduğu ittifakın geçmesini istediği ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT -  Wikileaks'te yayımlanan Amerikan diplomatik yazışmalarında Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın yerine Müslüman Kardeşler'in dahil olduğu ittifakın geçmesini istediği ortaya çıktı.

Arapça yayımlanan El Ekber gazetesinde Wikileaks belgelerine dayanılarak verilen haberde, söz konusu belgenin, Suriye'nin, ülkedeki muhalefet gösterilerini Hariri blokundan birinin finanse ettiği ve bu kişilere silah sağladığı suçlamalarının olduğu bir dönemde ortaya çıktığına dikkat çekildi.

Habere göre, 24 Ağustos 2006 tarihli (İsrail ile Hizbullah arasındaki savaştan 10 gün sonra) Amerikan Büyükelçiliği kriptosunda Hariri'nin uluslararası toplumu Esad'ı tecrit etmeye davet ettiği, ayrıca Amerikalı yetkilileri de Esad'a yaptırımlarla müdahale edilmemesi halinde Lübnan'da meydana gelebilecek olaylarla ilgili uyardığı belirtiliyor.

Esad'dan kaynaklanacak boşluğun nasıl doldurulacağı meselesiyle ilgili olarak da Hariri, Suriye'de yasaklı Müslüman Kardeşler'in ve eski Devlet Başkanı Yardımcısı Abdülhülim Haddam ya da eski Genelkurmay Başkanı Hikmet Şebabi gibi sürgündeki liderlerin yer aldığı bir ittifak önerdiği ifade ediliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir