Hasidikler Gül'e plaket verdi

Gül ayrıca, ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Madeleine Albright ile görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- "Ortodoks Museviler-Hasidik" olarak bilinen ve koyu dindar Yahudilerden oluşan bir grup, BM toplantıları için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e plaket verdi.

İsrail devletine karşı olarak bilinen grup, Cumhurbaşkanı Gül'ü, New York'taki Türkevi'nin önünde karşıladı ve kendisine bir plaket sundu.

Grup üyeleri, burada yaptıkları açıklamada şöyle konuştular:

"Buraya Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı selamlamak ve büyük ülke Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı'na, Türk halkının hem ülkedeki hem dünya genelindeki Musevilere hem de baskı altındaki Filistinlilere gösterdikleri dostluk, misafirperverlik, sıcaklık ve saygıdan ve yaptıkları tüm insani yardımlardan dolayı şükranlarımızı iletmeye geldik."

Albright'la görüştü

Öte yandan, Abdullah Gül, ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Madeleine Albright'ı kabul etti.

New York'taki Türkevi'nde yaklaşık 40 dakika süren kabulde, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da hazır bulundu.

Bu arada, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmenin içeriğine dair soru üzerine, "Konular belli. Kıbrıs, Irak, Afganistan, Balkanlar ve Türkiye'nin zaten yaptıkları, bütün her şeyi şöyle bir gözden geçirdik" diye konuştu.

Gül, "Buradaki temaslarınız çerçevesinde Ermenistan Cumhurbaşkanı ile bir görüşmeniz olacak mı?" sorusuna da, "Bildiğim kadarıyla burada değil, gelmemiş" yanıtını verdi.

New York Times yayın kurulu üyeleriyle toplantısı hakkındaki soru üzerine, toplantının iyi geçtiğini belirten Gül, hangi konuların gündeme geldiğinin sorulması üzerine  "Bütün editörler, yazarlar vardı. Akıllarında ne varsa, neler yazılıp çiziliyorsa, bunların hepsini çok iyi şekilde konuştuk, iyi oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Albright'ı kabul etmesinin ardından Türkevi'nden ayrılarak BM binasına geçti.

Gül, BM Güvenlik Konseyi'nin Başkanlık Odasında sırasıyla Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Fas Kralı 6. Muhammed ile ayrı ayrı görüşecek.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir