Hastalığını şirketten gizlemiş

Germanwings uçağını düşüren yardımcı pilotun psikolojik rahatsızlığını şirketten gizlediği ortaya çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Germanwings uçağını kasten düşürdüğü açıklanan ikinci pilot Andreas Lubitz'in, hastalığına ilişkin doktor raporunu işvereninden ve çalışma arkadaşlarından gizlediği belirlendi.

Alman savcılar, Airbus 320 tipi uçağı Fransız Alplerine bilerek düşürerek kendisi ve 149 kişinin ölümüne neden olan yardımcı pilotun hastalığını işvereninden gizlediğini açıkladı. 

Uçak faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları bu haber üzerine Germanwings'e büyük tepki gösterdi. 

Alman polisi yardımcı pilot Andreas Lubitz'in evini didik didik etti. Polis pilot olmadan önce uçuş görevlisi olarak çalıştığı için arkadaşlarının "Tomato Andy" lakabı taktıkları Lubitz'in evinde yırtılmış halde bulunan belgelerde belirtilen hastalığın ne olduğunu açıklanmadı.

Reuters'ın haberine göre, Düsseldorf savcılığından yapılan açıklamada, "Çalışamayacağına ilişkin belgeler var. Uygun tibbi tedavi önerisinin de yer aldığı bu belgeler yırtılmış halde bulundu" denildi.

Savcılar, Lubitz'in elindeki raporun, uçağın düştüğü günü de kapsadığını ifade etti.

Terör eylemi olduğuna dair ipucu yok

Lubitz'in evinde intihar mektubuna ya da itiraf notuna rastlanmadığı açıklandı. Ayrıca, olayın siyasi veya dini arka planı olduğuna dair bir ipucu da bulunmadığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir