Hava harekatı için sayılı saatler

BM'nin kabul ettiği tasarı sonrası, Libya'ya yönelik müdahaleye bir kaç saat içinde başlanacağı bildiriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Libya’daki halkın korunması için “gerekli olan tüm önlemlerin alınması” kararını onaylamasının ardından gözler olası müdahaleye çevrildi.

El Cezire televizyonu operasyonun bir kaç saat içinde başlayacağını duyururken, Fransa hükümet sözcüsü Baroin, Libya'ya yönelik ilk hava harekatının birkaç saat içinde düzenleneceğini ve Fransa'nın bu harekatta yer alacağını açıkladı.

Libya meydan okudu: Korkmuyoruz

Libya lideri Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, Libya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin verdiği karardan kormadıklarını söyledi.  Seyfülislam, BM Güvenlik Konseyi'nin, Libya üzerinde uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin BM kararından korkmadığını ifade etti.

Al Arabiya televizyonunun bugünkü haberinde, Seyfülislam'ın açıklamasından alıntı yapıldı, ancak konuşmanın nerede ve ne zaman yapıldığına ilişkin bilgi verilmedi. Libya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamalarda, Libya'ya yönelik bir askeri müdahaleye karşı, derhal Libya sınırları  dışını da içine alacak şekilde misillemede bulunulacağı  bildiriliyor.

Türkiye: Derhal ateşkes sağlanmalı

Cumhurbaşkanı Gül, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Libya'yla ilgili kararına ilişkin, "Şimdi uluslararası meşruiyet söz konusu, bu çerçevede hareket edilmesinin doğru olduğu kanaatindeyiz" dedi.  Cumhurbaşkanı Gül, Libya'da kan dökülmemesini temenni ettiklerini de dile getirdi.

Öte yandan Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı müdahalesine karşı olduğunun altı bir kez daha çizilirken, Libya hükümetine akan kanın ve sivillere yönelik şiddetin bir an önce durdurulması ve derhal ateşkes sağlanması çağrısı yapıldı.

Libya uçuşa yasak bölge ilan edildi

Gözler Kaddafi'de

Bu konularda ilginizi çekebilir