Havada kriz

Bugün iptal edilen 900’e yakın uçuştan 100 bini aşkın yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Pilot sendikası yarın için de grev kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman havayolu şirketi Lufthansa’da görevli pilotların grevi gece yarısı başladı. Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit’in (VC) çağrısı üzerine başlayan grevden tüm kısa ve uzun mesafeli uçuşlar etkilenecek. Lufthansa, grev nedeniyle 51’i kıtalararası olmak üzere bugün için 876 uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Yüz bini aşkın yolcunun grevden etkilenmesi bekleniyor.

Yarın için de grev kararı alındı

Lufthansa, grevin durdurulması için mahkemeye yaptığı başvurudan sonuç alamadı. Frankfurt İş Mahkemesi dün gece verdiği kararda sendikayı haklı buldu. Karardan kısa bir süre sonra Cockpit sendikası grevin bir gün daha uzatıldığını ve yarın da pilotların uçmayacağını duyurdu. Lufthansa, uçuşlardan mümkün olduğunca az etkilenmek amacıyla yeni uçuş planları yaparak önlem almaya çalışıyor.

14.kez grev kararı alındı

Sendika ile Lufthansa arasında 5 bin 400 pilotun ücret artışı konusunda anlaşmazlık bulunuyor. Nisan 2012’de sona eren toplu iş sözleşmesinin yenilenmesi için yürütülen görüşmelerde bugüne kadar anlaşma sağlanamadığı için Lufthansa’da pilotlar şimdiki grevle birlikte 2014’den beri 14 kez greve gitti. Sendika, Nisan 2012 ile Nisan 2017 dönemini kapsayan 5 yıllık süre için yıllık ortalama 3,66 ücret artışı talep ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir