Hedef'te çoğunluk, Alliance Boots'a geçti

Yüzde 60'ı İngilizler'e geçen şirkette Ethem Sancak yönetimde kalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İngiliz Alliance Boots, Türkiye'nin en büyük ecza depolarından Hedef Alliance A.Ş.'deki payını yüzde 50'den 60'a çıkararak firmanın çoğunluk hissesine sahip oldu. Alliance Boots, önümüzdeki iki yıl içinde şirket içindeki varlığını daha da artıracak, kişisel hissesi artan Ethem Sancak ise yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam edecek.

Alliance Boots'tan yapılan açıklamada görüşlerini paylaşan CEO Stefano Pessina, "Büyüyüp gelişmekte olan ülkelerde güçlü şirketlere yatrım yapma stratejimizle uyum içindeki bu alımdan dolayı mutluyuz. Ethem Sancak'la olan ortaklığımızda Hedef Alliance'ı ve iştiraklerini daha da büyütmek için çalışacağız" dedi.

Ethem Sancak ise konuyla ilgili açıklamasında "Yıllar önce kurduğumuz stratejik ortaklık, bu alımla daha da gelişecek" diye konuştu.

Mısır ve Cezayir'de de var

Hedef Alliance, Türkiye'nin dışında Mısır'ın en büyük ecza deposunun, yüzde 50'lik çoğunluk hissesine ve Cezayir'in en büyük ilaç toptancısı Hydrapharm'da hisseye sahip. 130 dağıtım merkezi ile 8 bin 500 çalışana sahip firma, 2009 yılında 1.9 milyar sterlini Türkiye'den olmak üzere 2.4 milyar sterlinlik satış rakamına ulaştı.

72 milyonluk nüfusuyla Türkiye, dünyanın en büyük 15'inci ilaç pazarı konumunda. Hedef Alliance, 1987 yılında Ethem Sancak ve ailesi tarafından kuruldu. 2001 yılında yüzde 25'ini satın alarak Hedef'e ortak olan Alliance Boots, 2002 yılında hissesini yüzde 50'ye çıkarmıştı.

3 binden fazla eczanesi var

Sağlık ve güzellik ürünleri satışı alanında dünyanın önde gelen firmalarından biri olan Alliance Boots'un, 115 binin üzerinde çalışanı var. 16 ülkede faaliyet gösteren firma, 3 binin üzerinde eczane işletiyor.

Firma, toplam 360 deposu ile, 16 ülkede 150.000'in üzerinde eczane, doktor, sağlık merkezi ve hastaneye ilaç hizmeti sağlıyor.

Alliance Boots, 2007 yılında yatırım şirketi KKR'a 11 milyar sterline satılmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir