Her türlü senaryoya hazırız

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’yi hedef alan askeri operasyonlara ilişkin “Her türlü senaryoya hazırız” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASHDOD - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’yi hedef alan askeri operasyonlara ilişkin “Her türlü senaryoya hazırız” dedi.

Kahire’de, Filistinli gruplar ve İsrailli diplomatlar arasında kalıcı ateşkes görüşmelerinin sürdüğü sırada İsrail Başbakanı Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Yalon’la Akdeniz kıyısındaki Ashdod askeri deniz üssünü ziyaret etti.

Başbakan Netanyahu, askeri kurmaylarıyla yaptığı güvenlik zirvesinin ardından deniz üssünde görevli askerlere hitaben, "Birlikte, çok karmaşık olan bu harekatı azim ve kararlılık içinde yürütüyoruz. Her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Kahire’de görüşmeleri yürüten İsrail müzakere heyeti, ülkemizin güvenlik ihtiyaçları konusunda ısrar etme talimatı aldı ve İsrail ordusu tekrar ateş açılırsa çok güçlü ve sert cevap vermek için hazırlandı" dedi.

“Fırtınalı Ortadoğu’da güçlü ve sabırlı olmak” gerekir ifadesini kullanan Netanyahu, sebat ve güç birlikteliğinin bu operasyonda amaçlarına ulaşmak için kendilerine başarıyı getireceğini kaydetti.

"Operasyon henüz bitmedi"

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon da yaptığı konuşmada, "Koruma Hattı operasyonu henüz sona ermedi. Söz verdiğimiz gibi sükunet ve güvenlik gelene kadar durmayacağız. Kahire görüşmelerinin sonucunda sükunet ya da birilerinin bize meydan okuyup olayları tırmandırmaya kalkmasına karşı hazırlandık. Hamas bizi yıpratma savaşına çekemeyecek, eğer çekerse çok sert vuracağız" diye konuştu.

İsrailli ve Filistinli diplomatlar arasında Kahire'de süren kalıcı ateşkes müzakerelerin tamamlanması için geçici ateşkes 24 saat daha uzatılmıştı.

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir