Hiddink, Abramovich'e 15 milyon sterline mal olacak

İngiliz basını, Chelsea'nin Hiddink ısrarını sayfalarına taşıdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiliz The Times gazetesi, İngiltere Premier Leauge ekiplerinden Chelsea'nin teknik direktör Hiddink'i transfer etmesinin kulübe maliyetinin 15 milyon sterlini aşacağını yazdı.

Hollandalı teknik adamın Türkiye Futbol Federasyonu ile 1 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu anımsatan gazete, Hiddink'in milli takımdan ayrılarak Londra ekibine gelmesinin kulübün sahibi Roman Abramovich'e 15,5 milyon sterline mal olacağını bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonunun Hiddink'e yıllık 3,5 milyon sterlin ödediğini ve sözleşmenin feshedilmesi halinde bu rakamı Chelsea'den tazminat olarak isteyeceğini aktaran Times, Londra ekibinin sezon sonunda kovulan İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti'ye de gelecek yılki maaşı olan 6 milyon sterlini tazminat olarak ödeyeceğini belirtti.

Hiddink'in de Ancelotti ile aynı maaşı isteyeceğini ileri süren İngiliz gazetesi, deneyimli teknik adamın transfer bedelinin "Maviler" için 15,5 milyon sterlini bulacağını ifade etti.

Guardian ise Chelsea'nin sahibi Abramovich'in, Hiddink'le ilgilenmeye başlamadan önce, Türkiye'nin Hollandalı teknik adamı kovmaya hazırlandığına inandığını yazdı.

Hiddink'in Futbol Federasyonundan yılda 4 milyon sterlin kazandığını aktaran Guardian, Rus işadamının bu miktarda bir tazminatı Türkiye'ye ödemeye sıcak bakmadığını kaydetti.

Londra temsilcisi, daha önceki menajerleri Jose Mourinho, Avram Grant ve Luiz Felipe Scolari'ye yaklaşık 36 milyon sterlin tazminat ödemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir