Hillary Clinton'a ayakkabı fırlatıldı

ABD Dışişleri eski Bakanı Clinton'a, katı atık geri dönüşümü toplantısında ayakkabı fırlatıldı. Clinton, "Katı atık yönetiminin bu kadar tartışmalı olduğunu bilmiyordum" diyerek saldırıyla dalga geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAS VEGAS  - ABD Dışişleri eski Bakanı Hillary Clinton'a Las Vegas'ta yaptığı bir konuşma sırasında ayakkabı fırlatıldı. Mandalay Bay Oteli'nde düzenlenen Katı Atık Geri Dönüşüm Sanayi Enstitüsü toplantısında konuşan Clinton, kendisine fırlatılan ayakkabıdan ani bir hareketle geri çekilerek kurtulmayı başardı.

Çevikliği ile herkesi şaşırtan Clinton, daha sonra "O bir yarasa mıydı? Biri bana bir şey mi fırlattı? Yoksa Cirque du Soleil şovunda mıyız? Aman Tanrım, katı atık yönetiminin bu kadar tartışmalı olduğunu bilmiyordum" diyerek saldırıyla dalga geçti. Clinton'un sözleri, konferans salonunda bulunan binden fazla izleyicinin alkışlarına ve kahkahalara neden oldu.

Clinton'a ayakkabı fırlatan kadının gözaltına alındığı ve sorgulandığı öğrenildi. Görgü tanıkları, orta yaşlı, sarışın kadının sahneye doğru yürüdüğünü, elindeki turuncu ve siyah renkli ayakkabıyı fırlattıktan sonra geri dönüp arka tarafa doğru uzaklaştığını söyledi.

Katı Atık Geri Dönüşüm Sanayi Enstitüsü Sözcüsü Mark Carpenter, adı açıklanmayan kadının toplantının konukları arasında olmadığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir