Hindistan MB faizi değiştirmedi

Politika faizini yüzde 8'de tutan Hindistan MB gelecek yılın ilk aylarında faizleri indirebilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUMBAİ  - Hindistan merkez bankası beklendiği gibi politika faizini yüzde 8'de tutarken, enflasyondaki düşüşün devamına ve ülkenin mali durumuna bağlı olarak gelecek yılın başında faizleri indirebileceğini açıkladı.              

Merkez bankası tarafından bugün yapılan açıklamada, "Mevcut konjonktürde para politikası duruşunda değişiklik yapılması için erken" denildi.
              
Banka buna karşılık Şubat ayında politika duruşunda değişiklik olabileceğine işaret ederek, "Enflasyondaki mevcut ivme ile enflasyon beklentilerindeki değişiklik devam ederse ve mali alandaki gelişmeler cesaret verici olursa para
politikasının duruşu, politikanın olağan gözden geçirme sürecine bağlı kalınmadan gelecek yılın başında değişebilir" denildi.
              
Merkez bankası bir sonraki politika toplantısını Şubat ayı başında yapacak. Birçok uzman merkez bankasının faizleri o zaman indireceğini, olmazsa  indirim için Nisan ayına kadar bekleyeceğini tahmin ediyor.

Hindistan'da geçen yıl Kasım ayında yüzde 11.16 ile zirve yapan tüketici fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 5.52'ye kadar geriledi.              

Merkez bankası açıklamasında enflasyonun Aralık ayında mevcut seviyelerden yükseleceğini tahmin ettiğine dikkat çekerek, "temel belirsizlik bu yükselişin ne kadar süreceğidir" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir