Hindistan'da öfke dinmiyor

Protesto gösterilerine karşı Yeni Delhi'de caddeler kapatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
YENİ DELHİ - Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de genç bir kadının otobüste tecavüze uğramasına tepki gösteren halkın protesto gösterilerine karşı önlem alınıyor. Yeni Delhi'de binlerce polis ve askerin, öfkeli halkın cumhurbaşkanlığı sarayına yürümesine engel olmak amacıyla, kent merkezindeki ana caddeleri kapattığı bildirildi.
 
Protesto gösterilerinin hafta sonunda da sürmesi üzerine, Başbakan Manmohan Singh halkı sükunete davet ederek kadınlara karşı işlenen suçların önüne geçilmesi için harekete geçecekleri sözü verdi.
 
Yeni Delhi'de 16 Aralık'ta otobüsteyken birden fazla kişinin döverek tecavüz ettiği 23 yaşındaki kadının tedavisi sürerken, başkentte dün düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin tazyikli su ve copla müdahale ettiği bildirilmişti.
 
Saldırıyla ilgili 6 zanlının gözaltına alındığını kaydeden yetkililer, kadınların toplu taşıma araçlarında korunması için harekete geçmişti.
Bu çerçevede, otobüs şoförlerinin kimlik kartlarını görünür yerde tutması, otobüslerdeki koyu renkli camların kaldırılması ve kadın yolcuları korumak amacıyla otobüslerde sivil polis bulundurulması planlanıyor.