Hollanda Kralına güven mektubunu sundu

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliğine atanan Arslan için Lahey'deki tarihi Noordeinde Sarayı'nda program düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliğine atanan Sadık Arslan, Hollanda Kralı Willem Alexander'a güven mektubunu sunarak yeni görevine resmen başladı. 

Lahey'deki tarihi Noordeinde Sarayı'nda gerçekleşen programda Büyükelçi Arslan için sarayın girişinde tören düzenlendi. Tören kıtası tarafından karşılanan Arslan, fotoğraf çekiminin ardından saraya girerek krala güven mektubunu sundu. 

Güven mektubunun sunumundan sonra büyükelçilik rezidansında gazetecilerle bir araya gelen Arslan, Hollanda Kralı Willem Alexander ile yaklaşık 40 dakika süren baş başa görüşmesinin oldukça iyi geçtiğini söyledi. 

İki ülke arasındaki ilişkilerin her yönüyle iyi bir seyir izlediğini kaydeden Arslan, Hollanda gibi dost bir ülkede görev yapmaktan şeref duyduğunu ifade etti. 

Hollanda'da yaşayan Türk toplumunun başarıları, sorunları ve kaygılarının kendileri açısından önemli olacağına değinen Arslan, "Büyükelçilik olarak kapımız vatandaşlarımıza her zaman açık olacak. Bana herkesi kucaklamak düşüyor" diye konuştu. 

Bu yıl aynı zamanda Türkiye ile Hollanda arasındaki işçi göçü anlaşmasının 50'inci yıl dönümünün kutlanacağına vurgu yapan Arslan, sivil toplum kuruluşlarıyla bu kapsamda bazı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını dile getirdi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir