Honda 437 bin aracını geri çağırıyor

Honda'nın geri çağırdığı araçlar 2000-2001 yıllarında üretilenleri kapsıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japon otomobil üreticisi Honda, dünya genelinde 437 bin 763 aracını airbaglerinde problem olduğu gerekçesiyle geri çağıracağını açıkladı. Şirket yetkilileri, araçlardaki hava yastığının patlama riski bulunduğunu, yolcu bölümüne tehlikeli metal bir parça fırlattığını ve yaralanmalara neden olabileceği gerekçesiyle araçları geri çağırma kararı aldıklarını söyledi.

Geri çağrılan araçlar 2000-2001 yıllarında üretilenleri kapsıyor. Accord, Civic, TL, CR-V ve Odyssey modelleri ABD ve Kanada'dan, Pilot ve CL modelleri yalnızca ABD'den, Inspire, Saber ve Lagreat ise Japonya'dan geri çağırıldı.

ABD'de 378 bin 758, Kanada'da 41 bin 685, Meksika'da 9 bin 227 ile Japonya dahil diğer ülkelerden ise 4 bin 042 araç geri çağrılacak. Honda Finans Müdürü Yoichi Hojo, geri çağırmaların şirkete 223-335 milyon dolara mal olacağını söyledi.

Geri çağırma Türkiye'deki hiçbir modeli içermiyor

Honda Türkiye A.Ş Temsilcisi Serdar Akman, hava yastığı problemi nedeniyle yapılan geri çağırma açıklamasının Türkiye'de üretilen ve satılan hiçbir modeli içermediğini duyurdu.

Honda, daha önce, dünya genelinde toplam 514 bin 355 aracı 2008 Kasım ve 2009 Temmuz döneminde aynı problemleri gerekçe göstererek geri çağırmıştı. Şirket 29 Ocakta yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da satılan Honda'nın Fit ve Jazz modellerini geri çağırdıklarını belirtmiş, karardan İngiltere'de 171 bin 372, ABD'de ise 140 bin aracın etkileneceği kaydedilmişti.

Geri çağırma kararının araç pencerelerinin açma ve kapama sisteminde oluşan hata nedeniyle alındığı vurgulanmıştı. İngiliz The Times gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde ise bu teknik hatanın Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bir çocuğun ölümüne neden olduğu belirtilmişti.

Honda'nın hisseleri Tokyo borsasında bugün yüzde 1,63 değer kaybetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir