HTC’nin Almanya’daki satışları yasaklandı mı?

HTC’nin Almanya’da akıllı telefon satışlarının durdurulacağı iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

COMPUTER WORLD

HTC için Almanya’nın Bölge Mahkemesi’nden bir karar çıktı. Wall Street Journal raporuna göre, ABD merkezli patent lisans firması Acacia Research Corporotion ses kodlama teknolojileri ile ilgili standart patentlerini lisanssız olarak kullanması ile suçladığı HTC’ye karşı açmış olduğu davayı kazandı.

Cihaz satışına yasak gelecek

Acacia Genel Müdür Yardımcısı Davut Rosmann, ihtiyatı tedbir kararının 27 Kasım tarihinde alındığını ve Aralık ayı içerisinde yürürlüğe girmesi beklediklerini açıkladı. Kararın uygulanması durumunda, HTC artık Deutsche Telekom aracılığı ile cihaz satışı yapamayacak.

Konuyla ilgili HTC'nin tarafımıza gönderilen açıklamasında şöyle denildi:

HTC olarak Almanya Mannheim Bölge Mahkemesi’nin Deutsche Telekom tarafından satışa sunulan ve aralarında HTC akıllı telefonlarının da bulunduğu bazı cihazların artık faaliyette bulunmayan Saint Lawrance Communications kurumuna ait üç Avrupa patentinin Almanya kısmını ihlal ettiği yönündeki kararını hayal kırıklığı ile karşıladığımızı belirtmek isteriz. Konu AMR-WB teknolojisinin kullanımı ile ilgilidir. HTC olarak Mannheim Bölge Mahkemesi’nin kararına yönelik sürede itirazımızı en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Bu süreçte kullanıcılarımızın herhangi bir şekilde mağdur olmamaları için Deutsche Telekom ile yakın bir işbirliği içinde çalışıyoruz.