Hukuki masraflara 2.7 milyar dolar daha ayırdı

New York merkezli Citigroup, hukuki ihtilaflardan kaynaklanabilecek ek masraflar için 2.7 milyar dolar gider kaydettiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Dünyanın en büyük banka gruplarından Citigroup, hukuki anlaşmazlıklar için ek olarak 2,7 milyar dolar daha ayırdığını açıkladı.  

New York'ta düzenlenen bir konferansta konuşan Citigroup Üst Yöneticisi (CEO) Mike Corbat, bankanın hukuki ihtilaflardan kaynaklanabilecek ek masraflar için 2,7 milyar dolar gider kaydettiğini açıkladı. Corbat, hukuki masrafların döviz işlemleri, Libor faiz oranının belirlenmesi ve para aklama kurallarına uyumluluk faaliyetleriyle ilişkili olduğu belirtirken, 2,7 milyar dolarlık gider kaydının yılın son çeyreğine ait karı büyük oranda düşüreceğine işaret etti.  

Citigroup, 30 Ekim'de yaptığı bir başka açıklamayla şirketin üçüncü çeyrek karının da hukuki masraflar nedeniyle 600 milyon dolar azaltıldığı duyurmuştu. Citigroup'un 3. çeyrek net karı bu kararın ardından 2,84 milyar dolara gerilemişti. Banka, geçen yılın aynı döneminde ise 3,23 milyar dolar kar açıklamıştı.  

Citigroup CEO'su Corbat, ayrıca bankanın yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında 800 milyon dolar harcayacağını bildirdi.  

Citigroup, ekim ayında aralarında Mısır, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Japonya ve Güney Kore'nin de bulunduğu 11 ülkedeki "bireysel bankacılık" işlemlerini sonlandıracağını açıklamıştı.