Husiler 'Aden'in kalbi'ni ele geçirdi

Yemen'de Husilerin, "Aden'in kalbi" olarak anılan stratejik öneme sahip Krater ilçesinde kontrolü sağladığı ileri sürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Aden'in Krater (Sayre) ilçesinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri ile Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında yaklaşık 40 gün devam eden çatışmalar, Husilerin uzun süren kuşatması ve direniş güçlerinin mühimmatının tükenmesi nedeniyle Husilerin üstünlüğüyle sona erdi.

Husiler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu ve merkezi konumu nedeniyle "Aden'in kalbi" olarak anılan stratejik öneme sahip Krater'de kontrolü sağladı.

Aden'in Hur Mesker ve Dar Said ilçelerinde ise direniş güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar sürüyor.

100 binden fazla sivil saldırılardan kaçtı

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin cuma günü ülkenin kuzey kesiminde Husilerin kalesi olarak bilinen Sa'da kentine geniş çaplı hava saldırılarına başlamasının ardından 100 binden fazla sivilin Amran'a sığındığı bildirildi.

Amran Valisi Faysal Cuman, Yemen resmi ajansı SABA'da yayımlanan açıklamasında, Amran'ın, Sa'da'dan gelen 100 binden fazla vatandaşı karşıladığını, şehre sığınan vatandaşların, acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Cuman, Sa'da'dan gelenlere gerekli insani yardımın temin edilmesi, barınma, gıda ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için yerli ve yabancı tüm kurumlara destek çağrısına bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir