IATA'nın eğitimlerini bölgede THY verecek

İmzalanan anlaşma, THY'nin gelirlerini de artıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Eğitim Başkanlığı, eğitim alanında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile en üst düzeyde ve en kapsamlı ortaklık olan Bölgesel Eğitim Ortaklığı anlaşmasını imzaladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, IATA tarafından verilmekte olan tüm eğitimler, yine IATA'nın yetkilendirdiği eğitmenler tarafından, bundan böyle IATA'nın Bölgesel Eğitim Ortağı olan THY Eğitim Başkanlığının İstanbul'daki merkezinde de verilebilecek. Bu eğitimler, Eğitim Başkanlığını gelir odaklı bir birim olma yolunda daha da kuvvetlendirecek.

IATA onaylı eğitim merkezi olmanın sağladığı güçle THY Eğitim Başkanlığı, kendi eğitmen kadrosuyla IATA onaylı kurslar düzenleyip, bütün dünyada saygınlığı ve geçerliliği olan eğitimleri ve diploma programlarını iç ve dış pazara sunabilecek.

Bu eğitim ortaklığıyla, Harvard ve Stanford üniversiteleriyle iş birliği içerisinde havacılık, yönetim ve liderlik gibi alanlardaki diploma programları THY Eğitim Başkanlığı bünyesinde verilebilecek.

Avantajlı konumu itibariyle Asya'dan Balkanlar ve Avrupa'ya, Kafkasya'dan Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya kadar uzanan geniş bir bölgenin pek çok açıdan merkezi durumunda olan İstanbul'da gerçekleşecek olan eğitim programları, bölgenin havacılık alanındaki eğitim talepleri göz önünde bulundurularak oluşturulacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir