IFC, Hamkorbank'ın yüzde 14,5 hissesini aldı

IFC, banka tarafından çıkarılan hisse senetlerinin 3 milyon dolarlık kısmını satın almak yoluyla Hamkorbank'ın yüzde 14,5 hisselerine sahip oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAŞKENT - Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Özbekistan'daki Hamkorbank'ın yüzde 14,5 hissesini satın aldı.

Hamkorbank'tan yapılan açıklamada, IFC'nın, banka tarafından çıkarılan hisse senetlerinin 3 milyon dolarlık kısmını satın almak yoluyla, Hamkorbank'ın yüzde 14,5 hisselerine sahip olduğu kaydedildi.

Açıklamada, 2009 yılı sonunda Hamkorbank'ın sermayesini yüzde 40 (6 milyar som) artırarak 21 milyar soma yükseltme kararı aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Hamkorbank'ın yüzde 14,5 hissesine ortak olan IFC'nın, ayrıca bankaya 2 milyon dolarlık kredi ayırdığı ifade edilirken, bu kredilerin ülkedeki KOBİ'lerin desteklenmesi kapsamında verilecek krediler için kullanılmasının planlandığı kaydedildi.

1991 yılında kurulan Hamkorbank'ın merkezi ülkenin Andican kentinde bulunurken, bankanın ülke çapında 150'den fazla şubeleri bulunuyor.

Hamkorbank, 2002 yılından bu yana IFC ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın toplam 17 milyon dolarlık kredisini kullanırken, IFC da bugüne kadar ülke ekonomisine 65 milyon dolarlık kaynak ayırmış durumda.

IFC, ayrıca ülkedeki Uzbek Leasing International'ın yüzde 15, Royal Bank of Scotland-Uzbekistan'ın ise yüzde 11,8 hissesine sahip bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir