ILO'nun 'Çocuk İşçiliğe Kırmızı Kart' kampanyası

ILO, sürdürülen kampanya çerçevesinde New York'un ünlü Times Meydanı'ndan dünyaya çocuk işçiliğe karşı mücadele konusunda küresel mesaj gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK  - Dünya Çalışma Örgütü (ILO), ''Çocuk İşçiliğe Kırmızı Kart'' kampanyası kapsamında New York'tan dünyaya küresel mesaj verdi. 

ILO, Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'nde, New York'ta en fazla turistin ziyaret ettiği ünlü Times Meydanı'ndaki ekranlardan, çocuk işçiliğe karşı mücadeleye destek istedi. 

Meydandaki büyük ekranlar aracılığıyla ziyaretçilerden Grammy adayı müzisyen Mike Einziger'in kampanya için özel olarak yazdığı şarkıyı ''indirmeleri'' çağrısında bulunuldu. 

Dünyada 168 milyon çocuk işçi var

Dünyada 168 milyon çocuk işçiden yarısından fazlasının, sağlık ve güvenlik sorunu bulunan işlerde çalıştığı ve mesaileri sırasında hayati risklerinin bulunduğu belirtiliyor. 

ILO'ya göre, 168 milyon çocuk işçinin önemli bir kısmı, çiftliklerde, şantiyelerde, madenlerde ve çalışma şartlarının yoksun olduğu iş yerlerinde çalışıyor. 

Dünyada en fazla çocuk işçi bulunan ülkelerden Filipinler'de, tayfundan önceki 2011 verilerine göre, 5 ile 17 yaşları arasındaki 29 milyon çocuktan, 5,4 milyonu çalışıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir