IMF: AB'nin mali yapısı tamamıyla gözden geçirilmeli

IMF Başkanı Strauss-Kahn, ABD ekonomisinin ise yakında oldukça hızlı bir şekilde büyüyeceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VARŞOVA - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Avrupa Birliği'nin (AB) mali yapısının tamamıyla gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Dominique Strauss-Kahn Varşova Ekonomi Üniversitesinde yaptığı konuşmada, AB'nin ekonomik politika koordinasyonunu güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

IMF Başkanı, Avrupa projesinin daha üst seviyeye çıkartılması gerektiğini belirtirken, yeniden büyüme sağlayarak, işsizliği önlemek için ortak eylem gerektiğini ifade etti.

ABD ekonomisi

Dominique Strauss-Kahn, ABD ekonomisinin ise yakında oldukça hızlı bir şekilde büyüyeceğini söyledi.

Strauss-Kahn, küresel ekonomik krizden önemli oranda etkilenen ABD ekonomisinin esnek olduğunu vurgulayarak, nispeten hızlı bir şekilde toparlanabileceğine işaret etti.

"Ne kadar hızlı bir düzelme olacağını göreceğiz" diyen IMF Başkanı Strauss-Kahn, ABD ekonomisinin oldukça hızlı bir büyüme kaydedeceğini ifade etti.

IMF, geçen Ekimde yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 1,5 oranında büyüyeceği tahmininde bulunmuştu. Ocak ayında öngörülerini revize eden IMF, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 oranında büyüyeceğini belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir