IMF, İspanyol ekonomisine güveniyor

IMF Başkanı Strauss-Kahn "Hükümetin krizi frenlemek için aldığı önlemlerin çok etkili olduğuna inanıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, İspanya'ya yaptığı ziyarette, krizde olan İspanyol ekonomisine güven veren açıklamalar yaptı.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüşmesinden sonra basına açıklama yapan Kahn, "İspanyol ekonomisine çok büyük güvenim var ve hükümetin krizi frenlemek için aldığı önlemlerin çok etkili olduğuna inanıyorum" dedi.

Sosyalist hükümetin, kamu açığını düşürmek için 2011 yılı sonuna kadar yapacağı 15 milyar 250 milyon avroluk tasarrufun "gelecek için çok faydalı olacağını" savunan Kahn, "iyi yolda gidildiğini" belirtti.

Zapatero hükümetini öven Kahn, İspanya'da büyük tartışmalara yol açan, sendikaların karşı çıkarak genel greve gideceği açıkladığı, hükümetin iş yasası değişikliğini de "alkışladığımız kararlar" diye değerlendirdi.

IMF Başkanı, "İspanyol ekonomisi büyük bir büyüme potansiyeline sahip. Kamu açığının çok hızlı bir şekilde düşürüleceğine eminim. Zapatero, ülke ekonomisinin gelecek 20 yılda büyümeye devam edeceği temellere sahip" şeklinde konuştu.

Bu arada Zapatero da finans sisteminin yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmaların bu ay sonunda tamamlanmasının ardından, İspanya'nın dış ve iç borçlarını ödeme gücüne sahip olduğuna ilişkin bilgilerin Merkez Bankası tarafından açıklanacağını duyurdu.

"Ülkemin borçlarını ödeme gücüne her zaman güvendim" diyen Zapatero, ekonomik krize karşı yeni önlemler alınmasının şu an için gündemlerinde olmadığını ifade etti. İspanya Başbakanı, iş yasasındaki değişiklikle ilgili yasa tasarısının parlamentodan geçmesi için gerekirse ağustos ayında bile çalışacaklarını söyledi. 

Öte yandan Zapatero'nun IMF'den borç isteyeceğine ilişkin İspanyol basınında yer alan bazı iddialar, hem Zapatero hem de Kahn tarafından yalanlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir