IMF: Türkiye ”İyi ekonomik sicile sahip”

IMF Kamu Maliyesi Bölümünün tespitlerine göre, Türkiye'nin genel ekonomik dengeleri ve mali yapısı sürdürülebilir bir kapasiteye sahip bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu'na (IMF) göre, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler, "iyi ekonomik sicile" sahip bulunuyor. Fon bu nedenle, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelere kredi anlaşmalarında esneklik tanıyacak.

IMF Kamu Maliyesi Bölümünün tespitlerine göre, Türkiye'nin genel ekonomik dengeleri ve mali yapısı sürdürülebilir bir kapasiteye sahip bulunuyor.

IMF'nin, mali kaynak destekli anlaşmalarda, ülkelerin, aynı şirketlerde olduğu gibi bilançolarına bakacağı, bu çerçevede Türkiye'nin yeterli konumda olduğu ifade ediliyor.

IMF tespitlerine göre, Türkiye, bazıları Avrupa Birliği üyesi olan Doğu ve Güney Avrupa ülkelerine göre daha sağlam bir ekonomik temele sahip bulunuyor. Özellikle bankacılık mali yapısı itibarıyla, Türkiye'nin, bu ülkelerden çok daha iyi bir kategoride yer aldığı ifade ediliyor.

IMF'nin, Türkiye gibi borçlanma sorunu nispeten az ve borçlanma oranının sürdürülebilir olduğu ülkelere daha iyi kategoride ele aldığı kaydediliyor.

Bu arada, Türkiye'nin, genel kamu dengesini koruyabilen ülkelerin arasında yer aldığı da belirtiliyor.