IMF, Yunan ekonomi politikalarını gözden geçirdi

Yunan ekonomi politikalarını gözden geçiren IMF İcra Kurulu üyelerinin çoğunluğu Yunanistan'ın daha düşük bir faiz dışı bütçe fazlası hedefini tutturması taraftarı olduklarını ifade ettiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'ın ekonomik politikalarının yıllık gözden geçirmesini yapan IMF İcra Kurulu, üyelerinin çoğununun Yunanistan'ın 2018'e kadar GSYH'nın yüzde 1,5'i seviyesinde faiz dışı bütçe fazlası vermesi yönünde görüş belirttiler. Diğer üyeler ise Yunanistan'ın Avrupalı kreditörlerinin istediği gibi yüzde 3,5 seviyesinde faiz dışı fazla verilmesini savundular.    

IMF yaptığı açıklamada 24 üyeli İcra Kurulu'nda üyelerden hangilerinin daha yüksek faiz dışı bütçe fazlası istedikleri konusunda bilgi vermedi.    

İcra Kurulu'nun yaptığı gözden geçirmede, Fon'un Yunanistan kurtarma programına finansal kaynak sağlayıp sağlamayacağı konusunu ele alınmadı.    

Kurul üyeleri arasında bütçe hedefleri konusunda görüş farklılıkları olsa da Yunanistan'a gelir vergisi tabanını genişleterek ve emeklilik harcamalarını rasyonelleştirerek vergi oranlarının düşürülmesi, yoksullara yardım için daha fazla alan yaratılması yönünde ortak çağrıda bulunuldu. 

Yunan ekonomisinin kurtarma programının getirdiği kısıtlamalar dikkate alındığında uzun vadede yıllık yüzde 1,0 büyüyeceğini öngördü.

Bu konularda ilginizi çekebilir