IMF'den İngiliz hükümetine destek

İMF, İngiltere'deki koalisyon hükümetinin "kemer sıkma" politikalarını destekledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Uluslararası Para Fonu (IMF), İngiltere'deki koalisyon hükümetinin "kemer sıkma" politikalarını desteklediğini açıkladı.

IMF, İngiliz ekonomisiyle ilgili yıllık değerlendirmesinde, ekonominin iyileşmekte olduğunu, işsizlik oranının sabit kaldığını, sağlık sektörünün ve mali sektörün geliştiğini bildirdi.

Kesintilere kısa vadeli büyümeyi yavaşlatmasına karşın, devam edilmesi gerektiğini belirten IMF, "Hükümetin güçlü ve güvenilir bütçe açığını giderme planı gereklidir ve bu plan dengeli bir iyileşmeyi desteklemektedir" açıklamasını yaptı.

IMF, 2011 yılında ülkedeki ekonomik büyümenin yüzde 2 olmasının beklendiği tahmininde bulunurken, Uluslararası Para Fonu'nun desteği hükümet tarafından olumlu karşılandı.

IMF'nin İngiliz ekonomisiyle ilgili değerlendirmesi bugünkü Financial Times gazetesinde de yer aldı. Gazete, IMF'nin İngiliz ekonomisiyle ilgili olumlu tahminlerinin, ülkede muhalefetteki İşçi Partisi'nin yeni lideri Ed Miliband'i zora sokacağını yazdı.

Gazete IMF'nin desteğinin, Miliband'in hükümete karşı güçlü bir muhalefet stratejisi geliştirmesi gerekliliğini arttırdığı yorumunu yaptı.

İngiltere'de geçen Mayıs ayında göreve gelen Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümeti, ekonomiyi iyileştirmek ve bütçe açığını gidermek için kesintilere ve vergi artışlarına gitme kararı almıştı. Gelecek ay, hükümetin yeni kesintiler açıklaması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir