İngiliz ekonomisi tahminlerden yavaş büyüyecek

OBR'nin açıkladığı rakamlara göre İngiliz ekonomisinin 2011 yılında yüzde 2,6 büyümesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiliz ekonomisinin 2011 yılında, ülkede bir önceki İşçi Partisi hükümetinin tahmin ettiği rakamlardan daha yavaş büyüyeceği bildirildi.

Ülkenin yeni koalisyon hükümetinin oluşturduğu Bütçe Sorumluluğu Kurumunun (OBR) bugün açıkladığı rakamlara göre, İngiliz ekonomisinin 2011 yılında yüzde 2,6 büyümesi bekleniyor.

Geçen ay başında İngiltere'de yapılan genel seçim öncesi iktidarda olan İşçi Partisi ise bu büyümeyi yüzde 3,25 olarak tahmin etmişti.  

OBR büyümenin tahmin edilenden daha az olacağını belirtse de, ülkenin borç ve bütçe açığının tahmin edildiği kadar kötü olmayacağını kaydetti. Buna göre, 2010-11 mali yılında bütçe açığı yüzde 10,5'e düşecek, borçların Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYİH) oranı ise yüzde 62,2 olacak.

İngiltere'deki yeni koalisyon hükümeti gelecek hafta ise acil bütçeyi açıklayacak. 156 milyar sterlinle dev bütçe açığı bulunan İngiltere, geçen ay açıkladığı kesinti planı ve acil bütçesiyle 5 yıl içinde bu açığı kapatmayı hedefliyor. İngiliz hükümeti, kamu harcamalarında bu yıl 6,2 milyar sterlin kesinti yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir