İngiliz enerji sektöründe grev dalgası yayılıyor

Rafinerilerde işçi çalıştırma kararı, işçileri ayağa kaldırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LONDRA - İngiltere'de Total'e ait Lindsey rafinerisi çalışanlarının, rafineri yönetiminin yabancı işçi çalıştırma kararına karşı başlattığı denetimsiz grev ve buna destek amacıyla ülkenin diğer kentlerinde bazı fabrika ve sanayi tesislerinde ortaya çıkan grev hareketleri yayılıyor.

İngiliz basını, grevlerin ülke çapında akaryakıt ve enerji dağıtımını etkileyecek düzeye gelebileceği uyarısında bulunurken, en büyük tehlikeyi internet üzerinden yapılan "ulusal boykot" çağrılarının yarattığı bildirildi.

Hükümet, sendika liderleriyle üst üste acil toplantılar yapıyor. Sektör çalışanlarının geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlenmesi de gündemde bulunuyor.

Total petrol şirketine ait Lindsey rafinerisinde çalışan 700 işçi, geçen hafta, fabrika yönetiminin bir İtalyan taşeron firmasıyla anlaşmasına ve yabancı işçinin getirilebilmesine öfkelenerek grev başlatmıştı. Bu grevi, ülkenin değişik bölgelerinde 14 farklı rafineri ve enerji istasyonunun 3 bin çalışanının destek amacıyla başlattığı grevler izlemişti.