İngiliz şirket, 10 milyon pound 'ırkçılık' tazminatı ödeyecek

Londra'daki bir borsa şirketi, Müslüman ikiz kızkardeşlerin şikayeti üzerine mahkum edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir borsa şirketi, işyerinde kendilerine karşı ırkçılık yapıldığını ve uyuşturucu kullanıldığını iddia eden iki çalışanına 10 milyon pound rekor tazminat ödeyecek.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Müslüman ikiz kızkardeşler Samira ve Hanan Fariad (31), Tradition Securities and Futures adlı borsa şirketindeki üst düzey simsarların kokain kullandığı ve kendilerini dayanılmaz derecede ırkçı ve dini ayrımcılığa maruz bıraktıkları gibi 200'den fazla sansasyonel iddiada bulundu. Patronlarının işyerinde bu müessif hareketleri görmemezlikten geldiğinden şikayetçi olan ikizler, çalıştıkları şirket aleyhinde iş mahkemesinde dava açtı.

Yılda 50 bin pound kazanan ikizler, şirkette çalıştıkları 2 yıl boyunca Yahudi müşterilerinin ellerinden alınarak gayri müslim simsarlara verildiğini ve hatta kızkardeşlerden biri büyük bir banka için çalışan bir müşterisinin, "aynı dili konuştukları ve aynı ırktan olduğu" için bir Yahudi meslektaşına devredildiğini iddia etti.

Anlaşma yoluna gidildi

Ancak davanın geçen hafta görülmesine başlanmasından birkaç gün sonra, merkezi Fransa'da bulunan ve çalışanlarının kimliklerini gizli tutmak için yüz binlerce pound harcayan şirket anlaşma yoluna gitti.

Aslında 55 gün gibi rekor sürede tamamlanması beklenen davada şirketin, hakkındaki iddiaları reddetmesine rağmen, davadan saygınlığının zedeleneceği düşüncesiyle anlaşma yoluna gitmesi, 2006'da bu şirketten ayrılan Fas asıllı ikizlere 10 milyon pound kazandırmış oldu.

Fransa'da Compagnie Financiere Tradition adıyla iş yapan şirketin, geçen yıl 770 milyon pound ciroyla dünyanın en büyük borsa şirketleri arasında yer aldığı kaydedildi.