İngiliz şirket artık Antalya'ya uçacak

ICF Airport Antalya ile İngiltere merkezli Jet2.com Havayolları arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, 2015 yılından itibaren İngiltere'nin 5 noktasından Antalya'ya uçuşlar başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - ICF Airport Antalya, İngiltere merkezli Jet2.com Havayolları ile anlaştığını açıkladı. Antalya Havalimanı işleticisi ICF Airports'tan yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en önemli turizm etkinliklerinden Londra WTM Turizm Fuarı'nda, Jet2.com Havayolları ile anlaşma yapıldığı bildirildi. 

Açıklamaya göre, Jet2.com Havayolları, 2015 yılından itibaren İngiltere'de Glasgow, Leeds Bradford, East Midlands, Manchester ve Newcastle olmak üzere 5 noktadan Antalya uçuşlarına başlayacak. 

Glasgow, Leeds Bradford ve Manchester'dan haftanın iki günü, Newcastle ve East Midlands'dan ise haftanın bir günü gerçekleştirilecek seferler, ilk aşamada yaz aylarında yapılacak. Seferlerin ileriki dönemde tüm seneyi kapsayacak şekilde uzatılması planlanıyor. 

ICF Airports Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, yolcu ve destinasyon sayısını artırmak ve 6 aya sıkışan turizm sezonunu bütün yıla yaymayı hedeflediklerini belirtti. 

İngiltere'nin önemli havayolu şirketlerinden Jet2.com Havayolları ile yaptıkları anlaşmanın turizm sektörü için atılmış önemli bir adım olduğunu vurgulayan Döngel, "ICF Airports Antalya Havalimanı işleticisi olarak bundan sonra da turizm ve havacılık sektörleri arasında köprü olma rolümüzü sürdürmeye ve bu yolla hem bölgemizin hem de Türk turizminin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.