İngilizlerin bilgileri internette satılıyor

Bir kişiye ait bütün kimlik bilgilerinin paket halinde 80 sterline, bir ayrıntının ise 5 sterline satıldığı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - İngilizlere ait isim, adres, pasaport numarası gibi kimlik bilgileri ile kredi kartı numarası gibi mali konulardaki ayrıntılar, suç çeteleri tarafından internet üzerinden 80 sterline satıldı.

Her 10 kişiden 6'sının bankacılık işlemlerini internet üzerinden yaptığına işaret eden yetkililer, elektronik suçun önlenmesi için daha çok önlemin alınması gerektiğini bildirdi. To Get Safe Online adlı grup, kimlik hırsızlığının boyutlarının her geçen gün büyüyerek tehlikeli hal almaya başladığı uyarısında bulundu.

İngilizlere ait kimlik bilgileri ve finansal detayların, daha çok elektronik suçlarla ilgili yasal düzenlemelerin yeterince bulunmadığı ülkelerde kurulan internet siteleri tarafından satıldığına işaret eden uzmanlar, "buralarda oluşan çetelerin, zengin ülkelerde çok iyi savunulmayan bilgisayarlara saldırarak buralardan kimlik hırsızlığı yaptığı" uyarısında bulundu. Bir kişiye ait bütün kimlik bilgilerinin paket halinde 80 sterline, bir ayrıntının ise 5 sterline satıldığı belirtildi.

İngiltere'deki bilgisayar kullanıcılarının yarısının koruyucu program kullanmadığı için saldırıya açık olduğunu kaydeden uzmanlar, kullanıcıları, bilgisayarlarına etkili koruma programları yüklemeleri ve internet üzerinden yaptıkları mali işlemlerde kullandıkları şifreleri kolay ulaşılabilir şekilde seçmemeleri ve iyi korumaları yolunda uyardı.