İngiltere, G20 ülkelerinin iş dünyası liderleriyle görüştü

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Türkiye'ye TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ temsil etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LONDRA - G20 ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının 2 Nisan'da Londra'da yapacakları zirvenin hazırlıklarını sürdüren İngiliz hükümeti, bazı G20 ülkelerinin iş dünyası liderleriyle bugün biraraya geldi.

Sanayi Bakanı Peter Mandelson'ın davetiyle gerçekleştirilen toplantı, İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın Downing Sokağı 10 numaradaki ikametgahının ofis bölümünde öğlen saatlerinde başladı.

G20 zirvesi öncesinde iş dünyasının sorunları, çözüme yönelik önerileri gibi konularda fikir alış-verişinin yapılacağı toplantıda hükümetlerin müdahalelerinin iş dünyası üzerindeki etkileri ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için yapılması gerekenlerin de ele alınması bekleniyor.

Lord Mandelson toplantı öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, bankacılık kriziyle başlayan küresel ekonomik krizin, koordineli bir uluslararası hareket planı hazırlanmadan aşılmasının kolay olmadığını vurguladı.

İngiltere Sanayi Odası (CBI)'ın da desteğiyle düzenlenen konferansa bütün dünyadaki gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerden iş dünyasının liderleri katıldı. Sonlarına doğru Başbakan Gordon Brown'ın da katılması beklenen toplantıda CBI Başkanı Martin Broughton da hazır bulundu.

İngiltere, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Kore, Meksika, Hollanda, Rusya, İspanya, ABD  ve AB'nin temsil edildiği toplantıda Türkiye'yi de TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ temsil etti.

Toplantının yaklaşık 4 saat kadar sürmesi ve bitiminde de İngiltere Sanayi Bakanı Lord Peter Mandelson'ın bir yazılı açıklama yapması bekleniyor.