İngiltere Hazinesi, Lloyds hissesi sattı

İngiltere Hükümeti, Lloyds'ta 4,2 milyar sterlin değerinde hisse satışı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - İngiltere Hükümeti, Lloyds Bankacılık Grubu'ndaki yüzde 7,8 hissesini toplam 4,2 milyar sterline sattığını duyurdu. 

İngiltere Hükümeti'nden yapılan açıklamaya göre İngiltere'nin Lloyds Bankacılık Grubu içerisindeki hisselerinden yüzde 7,8'lık kısmının satışından hazineye 4,2 milyar sterlin aktarılmış oldu. 

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, konuya ilişkin açıklamasında, gerçekleştirilen hisse satışının "iyi bir değer" olduğunu belirterek, elde edilen gelirin kamu borcunun azaltılmasında kullanılacağını bildirdi. 

Osborne, "Bu, bankaların düzenlenmesi, borcumuzun azaltılması ve vergi ödeyenlere ödediklerinin geri dönmesi için yeni bir adım" dedi. 

2012 yılında 606 milyon sterlin zarar açıklayan Lloyds Bankacılık Grubu, geçen yılı 415 milyon sterlin karla kapatmıştı. İngiliz Hükümeti 2008 finansal krizinde Lyods ve Royal Bank of Scotland'ın kurtarılması için toplam 66 milyar sterlin harcamıştı. İngiliz Hükümeti'nin, 2015'teki genel seçime kadar Lyods Bankacılık Grubu'ndaki kalan hissesini satması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir